Strazile se transforma in cimitire…

Zilele trecute ma intorceam acasa. Distanta de la Chisinau spre orasul Floresti este de 132 km, 1h30min cu masina. Fiindca sunt nevoita sa circul mult spre Chisinau, incerc sa imi ocup acest timp liber cu ceva util (cel mai mult prefer sa citesc). De data aceasta am decis sa privesc pe fereastra. Mica excursie cu autobuzul m-a pus pe ginduri. In timpul deplasarii am observat foarte multe: oameni preocupati de treburile lor, copii jucausi sau plingareti, politisti care patrulau, o batrinica asezata pe pragul casei, vinzatori de ghiocei si toporasi pe marginea Codrului, oameni beti (cum fara de ei ?!), perechi indragostite, masini luxoase si nu prea, lucrari de drum, incendiu, un riu frumos si un soare cu dinti… toate astea nici nu iti vine prin cap ca se pot combina. Pai in Moldova orice se poate.
Aici viata e mai dulce. Ti-o spune orice patriot! Insa, daca sa privim lucrurile real: aici nu e doar bine. Sute si mii de moldoveni isi parasesc tara ca sa-si dobindeasca o bucatica de piine. Numarul populatiei scade in fiecare zi. Tinerii pleaca, ramin batrinii. Peste un timp pleaca si ei, deja in alta lume. Si asta nu e tot!

132 km- atita am parcurs in acea zi. De-a lungul acestui drum am zarit foarte multe cruci (semne unde s-au produs accidente). E foarte infiorator cind iti dai seama ca la orice pas poate sa te astepte o primejdie. E inspaimintator faptul ca unii soferi neglijeaza regulile de circulatie. Anume viteza in exces duce la cele mai grave accidente. Daca numarul de accidente va continua sa avanseze in acelasi ritm, strazile se vor transforma in cimitire…
Fiti atenti dragi soferi si pietoni!!! Ginditi-va la voi, dar si la lumea inconjuratoare!!! Fiti precauti si Drum Bun!

Advertisements

About Cristina Evtodii

https://www.facebook.com/cristinaevtodiiblog/ https://www.instagram.com/cristinaevtodii/
This entry was posted in Reflectari and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Strazile se transforma in cimitire…

  1. Pingback: OBSERVATOR » Străzile se transformă în cimitire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s