Terapia de suflet

Literatura este o lume aparte, care trebuie percepută aşa cum se cere!  E o lume creată de scriitori pentru noi!Lecturând, evadăm în acest infinit miraculos, din care e greu să ne reîntoarcem.
E o artă a  frumosului întruchipată în cuvinte, fraze, idei…
Orice operă îşi are cititorul predestinat, deci e nevoie ca mereu să citim ceea ce ne este mai aproape de suflet, mai aproape de ego-ul pe care dorim să îl satisfacem.
Pentru a pătrunde în esenţa oricărei opere de artă e nevoie uneori de recitire, de la care primim o satisfacţie dublă.

Sunt un lector înflăcărat. Încerc să citesc tot ce îmi va ajuta să îmi schimb propria gîndire şi faptă. Pe lângă beletristică ( “Declaraţie” de Gemma Malley, “Dracula” de Bram Stocker, “Temă pentru acasă” de Nicolae Dabija, “Unsprezece minute”, “Walkiriile” de  Paulo Coelho…  ) iubesc să răsfoiesc cărţi cu rol educativ sau psihologic (Ex: “Domnul milion” , “Culegere de sfaturi pentru un om de lume” de Valeriu Popescu).

Recent, la recomandarea unei prietene, am finisat să citesc o carte care mi-a servit drept o panacee a fericirii, deoarece este tratată această temă din toate unghiurile. “Terapia de suflet (Cum să redimensionăm fiecare aspect al vieţii noastre pentru a fi fericiţi…)” de Alina Alves Caria, e cartea care timp de 3 zile, căci atât timp mi-a furat pentru a o citi şi ai înţelege detaliile ascunse, mi-a schimbat modul de ideare a oricărui lucru. Această carte m-a ajutat să îmi fortific o stare ideală de spirit, deoarece am sustras un torent de lucruri folositoare din această carte. Mi-a “deschis ochii” şi am sesizat că fiecare om îşi perfectează un contract cu fericirea chiar de la bunul început al vieţii.

Lectura acestei cărţi mi-a schimbat viziunea asupra unor detalii şi am înţeles că în orice situaţie trebuie să gândesc pozitiv, să aleg cea mai bună versiune din cele propuse, să trăiesc simplu şi în prezent, să fac primul pas şi să-mi schimb percepţiile greşite, să nu alunec în capcana de atotştiutor, să fac un job din pasiune, să găsesc echilibru în orice aspect al vieţii, să cultiv relaţii sănătoase cu părinţii/ partenerul de viaţă/ prietenii/ locul de muncă/ natura/, să îmi arăt zilnic recunoştinţa şi să nu uit de spiritualitate!

Vă recomand să răsfoiţi această carte, dacă aveţi posibilitate!


Articol publicat şi pe alllfun.md

 

Advertisements

About Cristina Evtodii

https://www.facebook.com/cristinaevtodiiblog/ https://www.instagram.com/cristinaevtodii/
This entry was posted in Biblioteca mea and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s