Ton Veen a vizitat ULIM-ul!

Aaaaa… cît de fericiţi am fost ieri cînd am aflat că nu facem o lecţie (de fapt e o lecţie destul de interesantă şi utilă, dar s-a păstrat la noi instinctul acela de elev şi chiuleală de la ore 🙂 ). Dublă ne-a fost fericirea şi uimirea atunci cînd ni s-a comunicat că în sala de adunări ne aşteaptă un jurnalist/lector olandez. Ton Veen, un domn cu părul cărunt, ne-a zîmbit cald de la intrare şi cu o deosebită plăcere ne-a răspuns la toate întrebările. Părul cărunt i-a trădat uşor taina,  cea care ascunde experienţe sute şi mii…
Engleza sa, uşor perceptibilă, ne-a eficientizat comunicarea. Timp de o oră şi ceva, jurnaliştii în devenire din ULIM, au beneficiat de o lecţie exclusivă de instruire pentru specialitatea aleasă.
Am fost instruiţi de-a binelea în ciuda timpului, care s-a scurs atît de repede. Dn-ul Ton ne-a destăinuit cîte ceva din secrete, practici personale şi culese de la alţii. Ne-a explicat  cum funcţionează cel mai înalt sistem de apreciere din Bolognia, în domeniul jurnalismului.  Ne-a învăţat cum să ne selectăm informaţia, ce trebuie să facem ca să ne putem axa pe punctul forte, tehnici interesante… Ne-a comparat jurnalismul de la începutul avîntului cu cel din prezent. Ne-a determinat să gîndim şi să acţionăm cît mai rapid, iar cea mai importantă idee cu care a venit la noi este cea de a ne sfătui să fim pozitivi şi să rămînem în ţara noastră, deoarece el vede viitor în jurnalismul nostru. Spre finalul discuţiei, Ton, ne-a urat succese şi ne-a îndrumat să creem punţi între societate.
Deci, am avut parte de o zi specială… Mă bucur că ULIM ne va mai invita jurnalişti renumiţi şi cu o experienţă enormă în spate, deoarece de ei avem nevoie!

Advertisements

About Cristina Evtodii

https://www.facebook.com/cristinaevtodiiblog/ https://www.instagram.com/cristinaevtodii/
This entry was posted in Media, Zi de zi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s