Cartea de filosofie și cuvîntul înainte…

În poză sunt eu.

Curînd nu veți mai avea parte de descrieri de lectură (cel puțin beletristică), deoarece am un teanc de cărți, care așteaptă să fie studiate detaliat. Acesta e jurnalismul! Introducerea în jurnalism e aoleu… dar, obosită și stoarsă de puteri, nu ezit să învăț! Îmi plac anii de studenție, cu toate că mulți îmi spun ca să aștept pînă la prima sesiune și mi se va stinge dragostea 🙂 Eheeei, nu mă cunoașteți pe mine… sunt un iubitor și un fan înrăit al vieții. Mă bucur că o am și mă strădui să prețuiesc orice moment. Mă bucur că am niște colegi și profesori de aur… Despre cîțiva profesori voi scrie pe parcurs. Sunt niște oameni de la care ai ce lua!
În zilele astea s-au întîmplat multe… ambuteiaje, bani, ședințe foto, bani, librării, biblioteci, bani, foi, caiete, oameni-oameni, internet, teme, shopping, bani, întîlniri…și tot așaaa 🙂
Azi, la îndemnul profesorului de filosofie, am mers la bibliotecă și mi-am închiriat un manual la această disciplină. Acasă, cînd am început să o răsfoiesc, am dat de un cuvînt înainte de originalul CUVÎNT ÎNAINTE al autorului. Un fost cititor al acestui manual a lăsat cîteva fraze mai sus de prefața autorului, deci cuvînt înaintea cuvîntului înainte (iertați-mi tautologia):D

Cînd ai să deschizi această carte idioată gîndește-te că totul e trecător.
au urmat niște cuvinte indecente
Salutare la toți amatorii de filosofie! Ce tîmpiți sunteți…dar în schimbi filosofi… 

Nu știu ce și-a dorit să-și demonstreze studentul, dar sigur e și el filosof, deci tîmpit, deoarece a folosit expresii destul de filosofice…Bravo!

Pentru detalii: închiriați manualul “Filosofie” de Valeriu M. Capcelea. cod. 63646 din cadrul ULIM, etaj 5 🙂

Advertisements

About Cristina Evtodii

https://www.facebook.com/cristinaevtodiiblog/ https://www.instagram.com/cristinaevtodii/
This entry was posted in Biblioteca mea, Zi de zi and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Cartea de filosofie și cuvîntul înainte…

  1. Capcelea nu e cea mai buna alegere, sigur. eu iti recomand, Stephen Law – Philosophy for the begginers, viu colorata cu idei si concepte, mai departe citeste in original. Mie imi place Dao(Tao), dar ce sa-i faci, imi place filosofia, deci tre sa fiu un timpit. :))

  2. 🙂 hmmm… merci de recomandare! Titlul e pe potrivă, căci chiar sunt un lector-începător în ale filosofiei…Curînd încep să citesc “Așa numita Zaratustra” de Nietzche… E o carte pe care mi-a recomandat-o Dn-ul Perciun, dar şi bibliotecara!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s