Raze de soare…

Cuvîn înainte!
Persistă un stereotip în rîndul profesorilor şi nu doar… “tineretul de azi- nu citeşte”. Eu susţin, dar nu totalmente! Tinerii încep a citi, se interesează insistent, deci lectura devine la modă.

Natalie Portman cu o geantă în formă de cartea LOLITA

Apropo, am citit într-o revistă că o carte a devenit un accesoriu fashion şi o putem purta cu plăcere în loc de geantă, iar dacă cartea e mai şi citită…. atunci e şi mai bine… De fapt- eu am o idee ca să mă plimb într-un parc cu o carte în mînă şi dacă cineva s-ar încumeta să întrebe ce fel de carte sau cine-i autorul, fără să ezit, i-aş oferi cărţulia în dar.

Mă bucur că am prilejul să prietenesc cu oameni frumoşi la chip şi la suflet, cu care mă întîlnesc şi nu vreau să mă despart. Există persoane, care, din prima secundă de cunoştinţă, îţi devin apropiate. În acest mod mi-am legat prietenii durabile şi mai puţin durabile… Mă bucur mult atunci cînd mă regăsesc în prieteni, mă bucur că nu sunt singură în ceea ce fac, că mai există omuleţi, care au aceleaşi interese şi stil de viaţă. Pot afirma ferm că am nişte prieteni-dulcişori, despre care vă voi povesti des, deoarece ei îmi colorează viaţa!

Astăzi, Zina Esepciuc şi Daniela Caraiman mi-au adus raze de soare atît în suflet, cît şi pe strada încă udă de ploaie… Fetele au fost atît de drăguţe şi au avut grijă să vină la timp, doar eu am întîrziat puţintel. Totuşi, cele 2 ore şi jumate au trecut extrem de repede! Au trecut neobservat, deoarece am discutat şi am polemizat. La rugămintea mea, fetele au adus cîte ceva din lectura preferată. Deci, prin raze de soare, gust de cafea şi ceai, toamnă frumoasă şi zîmbet sincer am răsfoit comori adevărate.

Zina mi-a adus să frunzăresc 4 cărţi:

ALCHIMISTUL de Paulo Coelho (pe care, la moment, o citesc şi eu),

NUNTA ÎN CER de Mircea Eliade,

ULTIMUL MOHICAN de J.F. Cooper,

OMUL INVIZIBIL de H.G. Wells.

Daniela a adus:

O TRAGEDIE AMRICANĂ de Theodore Dreiser

Zina a specificat o idee din romanul “Alchimistul”: “Sufletul Lumii se hrăneşte cu fericirea oamenilor. Sau cu nefericirea, cu invidia, cu gelozia lor. Împlinirea Legendei Personale este singura îndatorire a oamenilor. Totul este un singur lucru. Şi cînd tu vrei cu adevărat ceva, tot Universul conspiră la realizarea dorinţei tale”.

Nu am ţinut să întreb fetele de ce anume aceste cărţi le sunt preferate, deoarece o carte devine favorită atunci cînd cititorul se regăseşte în mesajul/relatarea acesteia. Sperăm că şi altcineva se va regăsi…

Mulţumesc mult fetelor pentru receptivitate! De fapt ele au sute de cărţi citite, dar a fost imposibil să le aducă pe toate în cafeneaua în care ne-am dat întîlnire.

Mulţumiri deosebite vrem  să îi acordăm îngeraşului nostru păzitor, Zina Esepciuc, de fapt zîna, care ne uşurează viaţa de student… Anume acest omuleţ a avut grijă de mine şi Daniela şi a venit cu pachete întregi de informaţii tapate, xeroxate, cărţi, care ne vor ajuta să studiem jurnalismul. Mulţumim mult, mult, mult!

Advertisements

About Cristina Evtodii

https://www.facebook.com/cristinaevtodiiblog/ https://www.instagram.com/cristinaevtodii/
This entry was posted in Biblioteca mea, Zi de zi and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s